top of page

КОГА, АКО НЕ СЕГА? Отдавна започнаха множество трансформации в организационния живот във всички индустрии. Промяната беше неизбежна, но скоростта, с която тя дойде, бе шокираща за нас и за бизнеса. Кризата може и да отминава, но несигурността на новата ситуация и новата бизнес среда остават. Резултатът е, че докато светът се променя по-бързо от всякога, нашето мислене е заклещено между навиците на миналото.

 

В момента всички имаме спешна нужда от адаптация и преоценка на ценности, умения, подходи, стратегии, разбирания и нагласи за откриването на нови креативни хоризонти и евентуалното приемане на неизбежни загуби в личен и професионален аспект. Това изисква нови подходи, методи и инструменти за лична и професионална трансформация.

 

Турболентността, промяната, липсата на комфорт и яснота са новото „нормално“ и единствено от нас зависи как ще изберем да го живеем – да бъдем жертви или да открием потенциала, който ситуацията и бъдещето ни предлагат и да се възползваме от него, за да изградим за себе си един изпълнен с удовлетворение и успех живот.

В продължение на години събирахме теми, методи и инструмент от цял свят, които вярваме, че ще ви помогнат да активизирате креативната си енергия за положителна промяна. Предлагаме ви ги под формата на 14-дневна имейл програма.

ПРОГРАМА

ДЕН 1 : Вашият вътрешен компас - ценностите

Ценностите са нашето разбиране за важните неща в живота, за това как искаме да се отнасят с нас, как ние се отнасяме със себе си и как възприемаме и общуваме със света. Те са компасът, който ни помага да следваме личните си и професионални цели, оставайки в мир със себе си.

 

ДЕН 2 : Критично мислене или как да избираме на какво да вярваме
Критичното мислене е способността да се мисли ясно и рационално какво да се прави или в какво да се вярва. То ни помага да се изправим пред сложните и значителни проблеми в света като замърсяване, глобално затопляне, пандемии, и свръхпопулация, да открием логическите връзки между идеите и да открием несъответствия и често срещани грешки в разсъжденията. 

 

ДЕН 3 : Устойчивост по време на несигурност
Несигурността ни кара да губим почва и усещане за контрол, тя внася смут и хаос в живота ни. Кара ни да се тревожим и страхуваме за бъдещето. За да се справим по-добре с несигурността, важно е да се съсредоточим върху процесите, чрез които живеем живота си, а не толкова върху резултатите. Тогава може да използваме енергията й именно за създаване това, което най-много желаем.

 

ДЕН 4 : Правене на промяна вместо управление на промяна 

Промяната е неизбежна. Традиционният подход към нея в професионален и личен план е да се адаптираме към промените и да ги “управляваме”. Предлагаме ви една малко по-различна, изпреварваща стратегия - проактивност. Така вместо да чакаме нещо да се случи, ние създаваме възможности.
 

ДЕН 5 : Изкуството да сме в покой в свят, който не спира да се движи

Осъзнатостта е свързана с възможността ни да живеем тук и сега в осъзнаване на настоящия момент. Осъзнатостта повишава капацитета ни да реагираме по-ефективно на това, което животът ни поднася. Тя няма да намали проблемите от ежедневието, но може да ни помогне да реагираме на трудностите по спокоен начин, който балансира сърцето, ума и тялото. 

 

ДЕН 6 : Емпатията ли е най-критичното качество на века?

Случвало ли ви се е да се чувствате напълно неразбрани от вашата половинка, приятел или началник? Ако да, вероятно се нуждаете от доза емпатия. Емпатията е обратното на егото. Тя е осъзнаване на чувствата и емоциите на другите хора, гледане на света през техните очи и липса на осъждане. 

 

ДЕН 7 : Основни принципи за живот без напрежение
Изглежда ли ви, че всеки ден сте по-натоварени и заети? Каквото и да правите с уменията си за управление на времето, просто не успявате да свършите всичко, което искате, което трябва, и което се очаква. За щастие, има лесни начини да живеем по-спокоен, опростен живот в този модерен, технологичен свят без да загубим същността си. 

 

ДЕН 8 : Бурни времена, креативни умове 

Най-проактивният отговор в несигурните, бурни времена, е способността да създадете собствената си реалност. Няма как да не се съгласим с поговорката, че необходимостта е майка на изобретението. Предлагаме ви пътна карта, която да ви преведе през процес на преоткриване на себе си и вашата организация.

 

ДЕН 9 : По-добре да сме щастливи, отколкото да сме прави
Нуждата да бъдем прави ни поставя в състояние на непрестанно осъждане на себе си и хората около нас. Рядко сме наясно, че сме осъдителни, защото подсъзнателните предразсъдъци са замаскирани като логическа преценка. Освобождавайки се от нуждата да сме прави, отваряме пространство, което позволява просто да бъдем и да се наслаждаваме на живота.

 

ДЕН 10 : Системно мислене - ново мислене за нов свят 

За 21-ви век се говори като за век на комплексността. Смисълът на системното мислене е да издигнем мисленето си до нивото на виждане не само на части, а на цели системи. Трябва да се съсредоточим преди всичко върху въпроса как е организирана една система и как тя може да бъде преструктурирана, за да ни позволи да постигнем по-добри резултати.

 

ДЕН 11 : Мечтите с краен срок - нашите цели
Чувствали ли сте се някога все едно живота ви се случва, без да имате контрол върху него или реална представа какво искате да постигнете? Може би знаете точно какво искате да постигнете, но нямате идея как да го направите. Целите са първата стъпка в посока на постигане на удовлетворение. Идентифицирането им ни дава дългосрочна визия и краткосрочна мотивация. 

 

ДЕН 12 : Истории без дрехи или силата на уязвимостта

Магия се случва тогава, когато подходим към дадена ситуация от позицията на съпричастност и уязвимост. В този урок ще говорим за разказването на истински истории - такива, които будят доверие, създават човешки връзки и задействат верижна реакция на реципрочност.

 

ДЕН 13 : Трансформационно лидерство - лидерство на бъдещето
Трансформационното лидерство е философия, включваща осъзнатото използване на знанията и уменията, които имаме, за да се придвижим в посоката, в която вярваме, че е нужно да отидем без значение дали имаме последователи или не. Фокусът е върху личностното израстване, службата към по-висша кауза и използването на вдъхновяващи въпроси.

 

ДЕН 14 : Кристална топка - как да видим какво крие бъдещето за нас

С последната тема навлизаме в света на тенденциите, прогнозирането, иноваторското мислене и стратегическото предвиждане. Какви източници и инструменти можем да ползваме, за да надникнем в бъдещето и как да тренираме умението си да забелязваме тенденциите.

ПОЛЗИ ОТ ПРОГРАМАТА

Трансформирайте негативните емоции в градивна енергия

2.

3.

Запознайте се с различни иновативни инструменти и методи

Развийте по-голямо чувство за самоосъзнаване

4.

Намерете покой в динамиката на модерния живот

Запознайте се с креативни подходи за вземане на решения

Прекъснете цикъла на негативните мисли

Подобрете ежедневието си с лекота

5.

6.

7.

8.

Научете лесни техники за релаксация

Увеличете лидерският си потенциал

Усъвършенствайте уменията си да задавате силни въпроси

Фокусирайте се върху радостите на живота тук и сега

9.

10.

11.

12.

Открийте какво наистина е важно за вас

1.

"Изключително се радвам, че се присъединих към тази вдъхновяваща програма, която освен че беше полезна и насърчителна, предизвика и много приятни емоции за мен. Чувствам се по-силна, по-щастлива и по-уверена в способностите си!"

—  Юлия Станкова

ЗА ВОДЕЩИТЕ
Screenshot 2020-04-23 at 22.19.19.png

Яна Аврамова

Screenshot 2020-04-23 at 22.19.13.png

Елеонора Карнаса

Акредитиран лайф и екзекютив коуч по дизайн на промяна с 9+ години ръководен опит на мултидисциплинарни екипи в България и Нидерландия.

 

Автор на Трансформика Карти на Успеха, иновативен инструмент за лично и професионално развитие, спечелил 2 Европейски награди за иновации. Инструментът съдържа 32 лични и професионални теми и коучинг въпроси.

 

Яна е холаднски възпитаник и е завършила Международен Маркетинг Мениджмънт и Комуникация, Мултимедиен Дизайн, а впоследствие и Noble Manhattan Coaching, UK.

Акредитиран мастър обучител по дизайн на услуги с 2000+ часа ръководене на мултидисциплинарни екипи в Германия, Холандия, Румъния и България. 

 

Основател на Фабрика 360 и представител на глобалната мрежа Service Design Networkза България. Обучител по дизайн мислене, креативно лидерство, разказвачество, генериране на идеи.

 

Елеонора е магистър по бизнес администрация от Франкофонския бизнес институт и специализира дизайн мислене в Central Saint Martin, University of the Arts, Лондон.

Orange Autumn Leaves Photo Thanksgiving

14-ДНЕВНА ИМЕЙЛ ПРОГРАМА

Всеки ден получаавате имейл с:

  • Кратко видео

  • Материал за четене

  • Pdf файл с инструменти, задачи и упражнения

ЦЕНА

Само сега на цена от 149 лева

НАЧАЛНА ДАТА 

Всяка удобна за вас дата!
 

Начин на плащане
Банков път, PayPal, наложен платеж

Ако имате въпроси, не се колебайте да ни се обадите или пишете:
iana@learn-to-inspire.com

Яна 0888 882 405 

БЪДИ ДИЗАЙНЕР НА
ЖИВОТА СИ

14-дневна имейл програма

bottom of page